Donsö IS

Referat: Härryda IF - Donsö IS

Härryda IF - Donsö IS 1-0.
Det blev en riktigt go seger i fjärde omgången mot ett obesegrat Donsö.
Vi pratade innan om att ta revansch från matchen mot Styrsö där vi inte alls kom upp i nivå, så vi skulle visa oss själva och vår publik att vi kan så mycket bättre!
Och detta gör vi med bravur. Inställningen och viljan att hitta kombinationer efter marken är som natt och dag.
Vi gör en riktigt bra halvlek som slutade 1-0 till oss efter att Bako frispelat Bäck som bara behöver lägga in bollen i öppet mål. Vi har många fina kombinationer på mitten och hittar bra ut på kanterna och skulle kunna göra ytterligare något mål men Donsös målvakt gör några fina räddningar. Defensivt ligger vi riktigt bra och vi vinner nästan alla första och andra bollar och då vinner man matcher!
I paus pratade vi om att inte falla hem och vara rädda om vår ledning utan bara köra på och tänka 0-0! Tyvärr så blir det ändå så att vi faller för lågt och detta beror på två orsaker, dels blir vi rädda om vår ledning och den största anledningen är att vi inte riktigt orkar spela det spelet vi vill i mer än ca 60 minuter. Detta beror på att vi varit lite folk på träningarna pga mycket sjukdomar och skador.
Donsö skapar ett tryck på oss och vi sticker endast upp i lite kontringar. Men närmare än en straff i 75:e kommer inte Donsö mycket pga ett grym målvakt i Eric Uhrlander han gör en kanon räddning på straffen och ger en grym stabilitet i övrigt, vågar säga attvi har seriens bästa målvakt!
Vi håller ut och tar tre grymt sköna poäng, gör det onödigt spännande för att vi inte avgör i första halvlek och faller hem för mycket i andra men vad gör det när vi löser det!
Sju poäng efter fyra omgångar som nykomling får helt klart ses som godkänt speciellt när vi mött lag som föregående år kom 2:a, 3:a och 4:a i serien plus det laget som åkte ur divison 4!
Nästa vecka möter vi Kungsladugård borta på lördag och då går vi för tre nya poäng!